Forside Sitemap Udskriv siden
  > Søg   Søg


Kontakt
Danske INKASSOadvokater


05-11-2013 Parkeringsafgift


Spørgsmål:

Modtog fredag d 25 oktober 2013, opkrævning på parkeringsafgift fra 27 okt 2011. Brevet var uden rykkergebyr ellers strafrente, altså kun på parkeringsafgift, indikerede atter ikke har været en forudgående opkrævningsproces.
Jeg har ingen erindring om en parkeringsbøde eller det påståede sted for hændelsen på denne data. Jeg kontakter X Finans , som oplyser, at der foreligger en bøde med fotodokumentation og bekræfter at på grund af en fejl i deres it! Reder aldrig udsendt nogen korrespondence til mig om en bøde.
Mit spørgsmål er nu om dette kan udlægges som passivitet fra opkrævers side, jeg ved at forældelsesfristen for parkeringsafgift er 3 år, så jeg vil hvis der foreligger fotodokumentation, vurderer at kravet må falde på grund af passivitet.
Det er mit indtryk fra samtalen, at firmaet havde sendt en lang række opkrævningers ud på samme grundlag, nemlig en systemfejl, der først er opdage t for nyligt, , mvh

Svar:

Tak for spørgsmålet. Passivitet i juridisk forstand er et ret elastisk begreb. Det kræver for at ændre på en retsstilling, foruden at tiden går, at der er en berettiget forventning i den konkrete situation, sådan sagt lidt populært. Det er korrekt, at der vi være en forældelse på en parkeringsafgift på 3 år, men spørgsmålet er jo netop, om afgiften falder væk forinden på grund af udvist passivitet med opkrævningen. Jeg kan ikke garantere for resultatet af en konkret vurdering, men jeg vurderer, at det er nok ret sandsynligt, at parkeringselskabet har udvist passivitet i et omfang, så de ikke vil kunne kræve en afgift betalt.

Med venlig hilsen

Karsten Hjorth Larsen, advokat